top of page

Wielerblessures

oorzaken.jpg

Om te voorkomen dat je alleen maar symptomen aan het bestrijden bent en het probleem aanwezig blijft is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. 

nagel.jpg

Veel fietsers krijgen te maken blauwe teennagels of teennagels die “eraf vallen”, een vervelende en vaak pijnlijk iets.

wieler-voorvoet.jpg

Brandende voeten is een bekend fenomeen bij wielrenners en moutainbikers, zeker bij hogere temperaturen.

knelpunten.jpg

Met een ‘knobbel’  bij bv je grote teengewricht of klauwtenen is het lastig om een goede wielrenschoen te vinden. Al snel zullen er pijnlijke drukplekken ontstaan op deze ‘knobbels’.

wieler-knie.jpg

Knieklachten zijn de meest voorkomende (overbelastings-) blessures bij het wielrennen. Pijnklachten rondom en/of achter de knieschijf worden hierbij het meest gezien. 

likdoorn.jpg

Veel wielrenners worden ‘geplaagd’ door pijnlijke likdoorns op de voeten. Een likdoorn (of eksteroog) is een vaak pijnlijke, naar binnen groeiende eeltplek (verdikking van de huid)

pijnplek-hiel-2.jpg

De peesplaat onder de voet zorgt ervoor dat de voetboog ondersteund wordt. Tijdens het fietsen wordt die peesplaat  opgerekt wat tot spanning kan leiden.

pijnplek-sesam.jpg

Twee erwt-vormige botjes, de sesambeentjes genaamd, liggen onder de bal van de grote teen. Ook al zijn ze erg klein, ze spelen een belangrijke rol bij het lopen. Als de sesambeentjes beschadigd/geïrriteerd raken, kunnen zij veel pijn en ongemak veroorzaken

fietsen-in-kou.jpg

De combinatie van de kou, zweet en verminderde doorbloeding kan makkelijk leiden tot koude voeten tijdens het fietsen. Hierbij een paar simpele tips om het ongemak te verminderen.

5-tips-voor-wielerschoenen.jpg

Hier staan vijf tips beschreven waar je op kan letten bij het kiezen van een fietsschoen, het juiste type schoen en natuurlijk de pasvorm.

bottom of page