U bent hier

Wandelzolen

wandelschoen.jpegIn de wandelsport komen veel overbelastingsblessures voor. In 40% van de gevallen is er sprake van een blessure die geleidelijk ontstaat. Het merendeel hiervan betreft de knie (30%), hiel/voet (28%) en onderbeen (14%). Wandelen is niet hetzelfde als het gewoon dagelijks lopen. Lopen doe je om van a naar b te komen, wandelen is recreatief lopen waarbij je onderscheid kunt maken in de afstand en frequentie. Zeker als de afstanden groter (>15 km)  worden zal het looppatroon gaan veranderen. Dat wil zeggen de afwikkeling vermindert en er meer drukken onder de voorvoet onstaan.

Pijnklachten

Het aanmeten

3d-scan.pngOm een optimale zool aan te meten zal de sportpodotherapeut een uitgebreide intake om de oorzaak van jouw pijnklachten te achterhalen en jouw doelen helder te krijgen. Tijdens het uitgebreide onderzoek komen de volgende onderdelen aan de orde:

  • biomechanisch onderzoek, we kijken of er mobiliteitsbeperkingen zijn die tot compensaties tijdens het fietsen kunnen leiden, en daarmee tot blessures. Denk hierbij bv aan een vastzittende enkel.
  • Stabiliteit- en drukmeetanalyse met drukmeetsysteem. Hierbij krijgen we een beeld hoe de voet afwikkelt en of er drukplekken aanwezig zijn.
  • 3d-scan van de voeten. Om een optimaal passende zool te kunnen maken wordt er een 3d-scan van de voeten gemaakt.
  • Schoen analyse. Wandelschoenen zijn er in vele soorten en maten. Belangrijk is dat je een goede schoen hebt, afgestemd op jouw activiteit en jouw voeten.
  • Dynamische loopanalyse. Hoe jij wikkelt jouw voet af beweegt tijdens wandelen op jouw snelheid, met en zonder jouw schoenen.
  • Op het einde koppelen we al onze bevindingen terug aan je, met onze adviezen.
  • Ontwikkelen van de wandelzolen
  • De wandelzolen worden in CAD ontwikkeld, de 3d-scan van jouw voet vormt hiervoor de basis. Jouw sportpodotherapeut voegt de gewenste correcties toe om de zool voor jou optimaal te maken. Met deze CAD-gegevens kunnen we jouw zool frezen en/of vormen. Het produceren gebeurt volledig in eigen beheer

Hoe zien jouw wandelzolen eruit?

De wandelzolen van Profysic worden gemaakt van een dempens materiaal, zodat je bij het verwisselen van de standaardzool met de wandelzool hetzelfde comfort en demping houdt. De dikte wordt uiteraard afgestemd op de ruimte in jouw eigen wandelschoen. Voor de toplaag maken we gebruik van 'dry fit' materialen die voor een goed wandelcomfort zorgt en tevens het vocht tijdens het wandelen goed afvoert. Hierdoor is de kans op blaarvorming en verweking van de huid aanzienlijk vermindert.