U bent hier

(Top)sportbegeleiding

Elke sport is anders, iedere sporter is uniek! Er bestaat dan ook geen uniforme aanpak voor voor jouw specifieke vraag. Of het nu gaat om blessurepreventie of -herstel, elke zorgvraag is maatwerk.

Ons onderzoek is vanzelfsprekend afgestemd op jou en jouw sport. We willen je dan ook in actie zien: een hardloper hardlopend, een wielrenner fietsend en een golfer swingend. Natuurlijk met je eigen schoenen, fiets of clubs.

Uitgebreid biomechanisch onderzoek

Probeer eens een stukje hard te lopen met een hand op je rug. Je zult merken dat je 'anders' gaat lopen. Dit veranderde looppatroon kan zo maar tot een knieblessure leiden.

Met andere woorden, daar waar de pijn zit hoeft niet per se ook de oorzaak te zitten....

Voor een goed herstel is het dus belangrijk niet het symptoom maar de oorzaak aan te pakken. Dit is de reden waarom we bij elke sporter een uitgebreid biomechanisch onderzoek doen. Het bekken- en rugonderzoek zijn hiervan belangrijke onderdelen.

Nauwe samenwerking met sportspecialisten en -begeleiders

Sportzorg is een teamsport. Om te kunnen scoren moeten dan ook alle teamposities goed ingevuld zijn! Profysic maakt deel uit van een powerteam van sportspecialisten en -begeleiders, waaronder sportartsen, (ortho)manueelartsen en trainers/coaches uit verschillen sporttakken.

Innovatief

Sport is altijd in beweging en Profysic beweegt mee! Naast het zien van clienten krijgen onze therapeuten tijd voor het (door)ontwikkelen van sportspecifieke onderzoek- en behandelmethoden.

Veel van deze Profysic innovaties zijn gepubliceerd in het vakblad voor (sport)podotherapie 'Podosophia'.

Snel geholpen

Iedereen heeft een hekel aan wachten. Zeker met een blessure wil je niet onnodig tijd verliezen. Een wachtlijst is dan ook het laatste wat je wilt!

Bij Profysic worden sporters doorgaans binnen één week gezien. Als je wilt. Check onze actuele openingstijden of wordt teruggebeld door één van onze teamleden.