U bent hier

Tarieven en vergoedingen

Tarieven 2021

(Beperkt overzicht, bedragen in Euro)

ONDERZOEKEN / CONSULT

 
Sportintake/onderzoek 107,50
Wieleronderzoek 145,00
(Half)jaarlijkse zoolcontrole 47,00

ZOLEN*

 
Profysic (sport)zolen volwassenen* 140,00
Profysic (carbon/fiber) wielerzolen* 155,00
Profysic (sport)zolen < 16 jaar* 125,00
Hybride sportzolen* 155,00
Toeslag bij certificering werkschoenzolen* 25,00

2e PAREN*1

 
Profysic (sport)zolen volwassenen 105,00
Profysic hybride zolen 115,00
Profysic zolen < 16 jaar 95,00
Gecertificeerde werkschoenzolen (prijs 2e paar + toeslag certificering werkschoenzolen) 130,00
   
* Zoolprijs vindt je opgesplitst terug op je nota
Het tarief van de (sport)podo-therapeutische zolen is opgebouwd uit een therapiedeel en een materiaaldeel. Je vindt het bedrag dan ook opgesplitst terug op je factuur. Het materiaaldeel bestaat uit de kosten die het materiaal en de feitelijke productie van je zool met zich meebrengen. Het gedeelte 'therapie' bevat de werkzaamheden die jouw zool specifiek voor jou maken. 
 
*1 2e PAAR ZOLEN

Onder een 2e paar zolen wordt verstaan een identiek paar, voor hetzelfde doeleind en er geen therapeutische handeling / aanpassingen nodig zijn. Hierbij zit geen afleverconsult en service inbegrepen. Eventueel gewenst afleverconsult zal dan ook los gefactureerd worden. Indien het een 2e paar gecertificeerde werkschoenzolen betreft geldt hiervoor de toeslag voor gecertificeerde werkschoenzolen.

Vergoedingen

De meeste verzekeraars kennen een vergoeding voor (sport)podotherapie in hun aanvullende pakketten. Op de website van de NVvP vind je een overzicht met deze vergoedingen.

Dit overzicht is met grote zorgvuldigheid samengesteld, er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Wij adviseren je, zeker in geval van onduidelijkheden, contact op te nemen met je zorgverzekeraar.