U bent hier

Sportzolen

Net zoals je op je geklede schoenen niet gaat hardlopen is het ook niet verstandig om op je zolen voor je dagelijkse schoen te gaan sporten. Zeker bij sporten waarbij gerend en/of gesprongen wordt is de impact op de voeten aanzienlijk groter, meer demping kan dan wenselijk zijn. Ook de beweging tijdens het sporten is anders dan bij 'gewoon' lopen, zo kan er meer zijwaartse stabiliteit nodig zijn om je enkel te stabiliseren. Profysic stemt jouw zool af op jouw sport en omstandigheden waaronder gesport wordt, qua vorm en qua materiaal. Zo kan een wielrenner een dunne harde carbonzool hebben en een hockeyer een dempende soepelere zool.

Sporten

Zaalsporten

Veldsporten

Cyclische sporten

Alpine

Fitness

Atletiek

Basketbal Golf Hardlopen Skeeleren / skaten Bodypump Hardlopen
Badminton Hockey Nordic walking Skiën snowboarden Bootcamp Triatlon
Handbal Korfbal Roeien   Crossfit  
Korfbal Rugby Voetbal   Spinning  
Tennis Tennis Wandelen        
Voetbal Voetbal Wielrennen          
Volleybal          

        

 

 

 

 

 

 

Zoolmaterialen

EVA

(Sport)zolen van EVA (Ethyleen Vinyl Acetaat) zijn dempende zolen die bij uitstek geschikt zijn voor sporten waarbij veel demping gewenst is, zoals bijvoorbeeld hardlopen en wandelen. Wij maken gebruik van verschillende hardheden en combi's hiervan, zodat we de beste demping en stevigheid kunnen kiezen voor jouw gewenste activiteit. De zolen zijn slijtvast en kunnen makkelijk schoongemaakt worden, hierdoor kunnen ze prima voor outdoor sporten gebruikt worden van trail running tot hockey. Al onze inlegzolen zijn gemaakt van duurzame materialen, zodat je inlegzolen langer meegaan. Voor de afdek hebben we keuze uit verschillende toplagen.

Fiber / Carbon

Deze zolen met een fiber / carbon kern zorgen voor een ultradunne, en zeer lichte, zool met goede steun en zijn erg torsiestijf. De zool wordt gevormd om een maatgemaakte leest van jouw voet. Hiervoor wordt er een 3d-scan van jouw voeten gemaakt en worden gewenste correctie middels CAD-software aangebracht. Ideaal voor bv wieler- en skeelerzolen.
Het fibermateriaal is in Duitsland ontworpen en bestaat uit koolstof- en glasvezelmaterialen. 

Combi (hybride)

Moderne technologie die twee werelden combineert met nieuwe materialen en ontwerpconcepten
Een fiberkern gecombineerd met een maatgefreeste EVA-laag.

Hiermee heb je de unieke (torsie)stijfheid van het fibermateriaal en het comfort van het EVA! Een ideale zool voor sporten zoals wielrennen en skieën.

Het fibermateriaal is in Duitsland ontworpen en bestaat uit koolstof- en glasvezelmaterialen. Het geeft
70% minder freesafval vergeleken met traditionele gefreeste EVA-zolen.