U bent hier

Pijnvrij skiën/snowboarden met hybride skizolen

Datum
5/2/2013

Als je voeten zeer doen is het moeilijk om van het skiën te genieten. Goede zolen voor het skiën zorgen er niet alleen voor dat je langer kan skiën, maar zorgen er ook voor dat je beter skiet. Ze stabiliseren de voet en laten de buiging in je enkel toe. Daarbij moet er genoeg ruimte zijn voor je tenen en moeten ze jouw voeten warm en comfortabel houden in koud weer.

Voordelen van hybride skizolen

Perfecte pasvorm / comfort

Skieschoenen houden je voeten warm en comfortabel, en ondersteunen je om beter te kunnen skiën. Maar hiervoor is het belangrijk dat de pasvorm van de schoenen goed is. Zolen voor het skiën verbeteren de pasvorm en zorgen voor meer comfort en warmte.

Optimaal contact van de voet

Alhoewel de meeste skieschoenen tegenwoordig thermisch gevormd worden, geldt dit niet voor de onderzijde van de voetzool. Een skizool verbetert dit pasvorm aan de onderzijde van de voet.

Ondersteuning van de voetboog

Tijdens het skiën komen er grote krachten op je voeten. De skizolen moeten deze krachten kunnen opvangen en niet makkelijk ingedrukt worden. Ze zorgen ervoor dat de voetboog niet 'inzakt' en daardoor de kracht op de voeten beter verdelen.

Combi van carbon en EVA