U bent hier

Maatregelen Covid-19

Waar mogelijk, behandelen wij de regulier en/of medisch noodzakelijke zorg voor behandelingen die dit toelaten. Jouw therapeut beoordeelt of behandeling op locatie noodzakelijk is en of deze, met inachtneming van de maatregelen van het RIVM, doorgang kan vinden. Dit geldt voor onze locaties Eindhoven en Roosendaal. Hierbij volgen wij de instructies van het RIVM inzake preventie van besmetting met het Covid-19 virus. Dit betekent dat wij extra maatregelen met betrekking tot hygiëne nemen. Lees hieronder welke dat zijn:

 1. Kom, indien mogelijk, alleen naar de praktijk.
 2. Bij verkoudheid, keelpijn of koorts en / of als je in contact bent geweest met een Covid-19 patiënt dan vragen we je om je afspraak te annuleren en niet langs te komen in de praktijk. Bij twijfel kun je ons altijd eerst bellen of mailen.
 3. We schudden geen handen meer.
 4. Onze therapeuten dragen een mond/neusmasker om ervoor te zorgen dat de behandelingen op een veilige en verantwoorde manier kunnen plaatsvinden. We vinden het fijn als jij ook een mondkapje draagt wanneer je bij ons komt, vanaf 1 december is dit verplicht binnen de praktijk.
 5. Als je therapeut je haalt in de wachtkamer, dan is er handdesinfectie en een mondmasker beschikbaar.
 6. Onze therapeuten dragen een mondmasker.
 7. Wij zouden het op prijs stekllen als jij een mondmasker draagt in onze praktijk.
 8. Het koffie-apparaat in de wachtkamer is tijdelijk niet in gebruik.
 9. Er staan minder stoelen in de wachtkamer om aan de 1,5 meter afstand te kunnen voldoen.
 10. Onze praktijkinrichting is aangepast zodat we zoveel mogelijk 1,5 meter afstand kunnen borgen.
 11. Waar de 1,5 meter afstand niet mogelijk is maken we gebruik van plexiglas schermen.
 12. Na iedere behandeling wassen we, zoals altijd, onze handen en drogen deze af met een papieren handdoekje.
 13. Een aantal keren per dag worden alle deurkrukken ontsmet.
 14. Na iedere behandeling wordt het papier op de behandelbank vernieuwd en de bank gereinigd.
 15. Onze scan-, meet- en analyse apparatuur worden na ieder gebruik gereinigd.
 16. Bij verkoudheid, keelpijn of koorts van je therapeut, of als deze in contact geweest met een Covid-19 patiënt, dan zal je afspraak geannuleerd worden.
 17. Twijfel je of je naar de praktijk kan komen, of voel je je er niet goed bij? Annuleer dan je afspraak en blijf thuis!

Veelgestelde vragen:

 1. Zijn jullie open?: Ja, we zijn open en vinden het als praktijk belangrijk dat jouw behandeling gewoon door kan gaan.
 2. Ik ben een beetje verkouden maar heb geen koorts?  We nemen geen risico. Bij verkoudheid, een loopneus keelpijn en hoesten al dan niet met koorts is ons advies: Blijf Thuis!!

Tips:

Om de weerstand te verhogen en het virus voldoende tegenstand te bieden is het van belang dat u veel vitamines tot u neemt . Vitamine C is van positieve invloed op de weerstand. Veel verse groente en veel vers fruit zorgt ervoor dat u een vitamine boost krijgt. Vers en gevarieerd eten is belangrijk.

Naast goed eten is ook voldoende bewegen belangrijk. Nu de sportscholen dicht zijn adviseren we u om lange wandelingen te gaan maken of om te gaan fietsen. De buitenlucht en een frisse neus halen is niet alleen goed de spieren en gewrichten maar ook goed voor de geest. Doe dit het liefst alleen. Ga je met 2 personen, let dan op de 1,5 meter afstand.