U bent hier

Eerste Bezoek

Een juiste diagnose is de basis voor een geslaagde behandeling. We nemen dan ook ruim de tijd om je te onderzoeken. Een eerste bezoek duurt afhankelijk van je klacht zo’n 30 tot 60 minuten. Naast het noteren van je personalia bestaat het onderzoek uit de volgende onderdelen:

Anamnese

Het gesprek waarin je aangeeft wat de reden van je bezoek is. Bijvoorbeeld (blessure)klachten, een wens om blessures te voorkomen of om je prestaties verbeteren. Samen diepen we je vraag uit en komen we tot een beeld van je precieze wensen.

Biomechanisch onderzoek

Bij dit onderzoek wordt de mechanica van je lichaam onderzocht. We gaan dus kijken of jouw gewrichten zoals knieën, bekken en onderrug de vereiste bewegingen toelaten en zo niet, hoe het lichaam deze dan compenseert. Uit het biomechanisch onderzoek komt waardevolle informatie met betrekking tot het ontstaan van (potentiële) blessures. Om je goed te kunnen onderzoeken vragen we je om je gedeeltelijk te ontkleden, houd hiermee dus rekening bij je kledingkeuze.

Dynamische analyse

Bij de dynamische analyse zien we je in actie. Wanneer je voor een sportspecifiek onderzoek komt ga je ook jouw sportspecifieke bewegingen uitvoeren. Een hardloper gaat dus rennen, en wielrenner fietsen en een golfer demonstreert een swing. Je bewegingen worden visueel en/of met videoanalyse-software beoordeeld. Het is dus belangrijk om je eigen fiets of clubs mee te nemen.

Na deze onderzoeken worden de bevindingen met je besproken en doen we een voorstel voor een plan van aanpak. We formuleren doelen, middelen en verwachtingen zo helder mogelijk en met jouw akkoord gaan we aan de slag.

Heb je nog vragen, mail ze gerust. Bekijk ook de pagina ‘wat neem ik mee’ voor extra informatie.