U bent hier

Werkschoenen en zolen

Wist je dat je in werkschoenen niet zomaar elke zool mag leggen, hiervoor heb je 'gecertificeerde zolen nodig voor jouw veiligheidsschoenen? Bij Profysic kunnen er Secosol gecertificeerde werkschoenzolen vervaardigd worden. Vraag jouw Profysic therapeut naar onze mogelijkheden hiervoor!

Waarom mag je niet zomaar een zool wisselen bij werkschoenen?

Veiligheidsschoenen worden op veel werkplekken gedragen en vaak zijn deze zelfs verplicht. Als je veiligheidsschoenen draagt en zolen nodig hebt, is onderstaande informatie voor jou van belang. Profysic Sportpodotherapie adviseert je dan ook deze informatie goed door te nemen en indien van toepassing te bespreken met je werkgever.

Voor veiligheidsschoenen gelden strenge wettelijke eisen en normeringen:

Werkschoenen worden gecertificeerd volgens de Europese NEN-EN-ISO 20345:2011 Safety (veiligheidsschoen), 20347:2012 Occupational (werkschoen) en 20346:2012 Protective (beschermschoen) normen.

De veiligheidsschoenen met deze “CE normering” zijn getest in de staat zoals ze van de leverancier komen.

Wanneer de standaard zool uit de schoen wordt gehaald en wordt vervangen door je eigen zolen, verander je iets aan de werkschoen en voldoet de werkschoen niet meer aan deze normering. Volgens deze wet draag je dan geen veiligheidsschoenen meer en vervalt de aansprakelijkheid van de leverancier voor eventuele schade bij een ongeval.

Zowel jij als je werkgever lopen hierbij risico’s als het gaat om veiligheid en aansprakelijkheid. De verzekeraar zal in bij een ongeval niet uitkeren.

Vanwege deze wetgeving omtrent veiligheidsschoenen en aansprakelijkheid is het belangrijk dat je indien van toepassing samen met jouw leidinggevende een juiste afweging maakt voor het gebruikt van jouw zolen.

Gecertificeerde Secosol maatzolen voor werkschoenen

Bij Profysic hebben we de mogelijkheid om gecertificeerde werkschoenzolen op maat te maken voor vele merken werkschoenen. Deze zolen zijn onderandere van ESD materalen vervaardigd en zorgen voor afdoende ruimte in de werkschoen om de veiligheid te borgen. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar: Secosol.nl.

Profysic Sportpodotherapie houdt deze wet- en regelgeving in acht en kan niet aansprakelijk worden gesteld indien Profysic zolen zonder certificering in werkschoenen worden gedragen.